Over ons


Vurig, stoer, energiek en sexy. Dat is de nonchalante nederfunk van Fiks!

Fiks staat voor groots, voor het fiksen van iets, voor het fiksen van jou. Opgebouwd rondom frontvrouw Roos ten Hoorn kaart Fiks alles aan wat normaal zou moeten zijn, maar het niet altijd is. Zonder gêne zingt Roos over onderwerpen die spelen in haar leven en geeft ze zichzelf bloot om die boodschap zo goed mogelijk naar voren te brengen. Samen met Jelle van Bemmelen (gitaar), Nathan Gutlich (toetsen), Raphael van der Schaft (bas) en Jochem Jautze (drums) zorgt Fiks voor herkenning, saamhorigheid en diversiteit.

Voor de dansbaarheid van Michael Jackson, de sounds van Jamiroquai, de knipoogjes van Vulfpeck, de catchy melodieën van Nielson en voor vlijmscherpe Nederlandse teksten.

Is dit alles? Is dit alles dat er is? Zeker niet. Fiks gooit er namelijk een schep eigenzinnigheid op en een goede dosis energie. Die er geheid voor zorgt dat je met een grote grijns wegloopt van hun show. Onder het mom “niet lullen, maar dansen” fiksen funky gitaren, schreeuwende toetsen, groovende baslijnen, strakke drums en een heleboel gekkigheid ervoor dat jij niet stil kan staan.

Fiks staat te springen om hun debut EP aan je te laten horen en knalt deze reeks nummers af met hun eerste single “Prinses” die eind april 2019 uitkomt.

Jelle van Bemmelen

Leadgitaar

Roos ten Hoorn

Leadzang | Elektrische Gitaar 

Nathan Gutlich

Toetsen | Zang

Jochem Jautze

Drums 

Raphael van der Schaft

Basgitaar

Test

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de leukste nieuwtjes!